Ved å oppleve Oslo gjennom øynene til Didrik, Dhivya, Håkon, Siri og Ifiok, ønsker vi å bli bedre kjent med denne grønne, kompakte storbyen, og ikke minst invitere flere til å dele sine beste Oslo-øyeblikk (#1K1D). I denne sammenhengen er vi opptatt av deres forhold til byen, og det som gjør byen magisk for dem. Tanken er at disse småportrettene til sammen skildrer noen interessante sider av Oslo.

Kjenner du byen godt fra før, vil du selvfølgelig kunne kjenne igjen mange steder, butikker og attraksjoner. Her har vi valgt å fokusere på inntrykk, tanker og følelser. Vi håper at du får lyst til å gå ut å bruke byen på din måte! Har du til gode å bli kjent med Oslo, har du mye å glede deg til!

Det vil alltid være nye opplevelser i Oslo.

Om det er noe i filmene som frister eller vekker nysgjerrighet, utfordrer vi deg til å finne ut hvor vi har vært på egen hånd. Måtte gleden over å finne frem, være større enn en mulig irritasjon over at vi ikke fokuserer spesifikt på de forskjellige tilbudene. Vi tror dette kan øke sjansen for å oppdage nye spennende steder underveis.

Utsikt over Oslo

1000 kroner kan være mye, det kan være lite. En dag kan være kort eller lang. Uansett, det kan være nok til å skape akkurat den dagen du ønsker deg, i kominasjon med alt det Oslo har å by på som er gratis.

Prosjektet er et svar på Oslo kommune sin utlysning “Tilskudd til profilering av Oslo som reiselivsdestinasjon”. Takk for muligheten til å la ulike Oslo-folk vise frem litt av byen som vi er så glade i!

God fornøyelse!

1000 takk til

Historiefortellerne Didrik Magnus-Andresen, Dhivya Gopalakrishnan, Håkon Brunborg, Siri Østvold og Ifiok Peder Adahada.

De som har vært med å realisere prosjektet er

Regissør Preben Winther Hansen, filmfotograf og klipper Magnus Roaldset Furset, klipper og B-foto Embrik Ellingsgard, produsent Ida Wildhagen, castingansvarlig Astrid Bang, manus Jon Frogner, innspillingsleder Jens Henrik Ravn, lyd Peder Lie, lyd etterarbeid Ambolt Studio, colorist Didrik Braathen, fotograf Sebastian S. Bjerkvik, fødselshjelp og gode råd fra Øystein Aurlien, grafikk og grafisk design av Bielke&Yang, idé/konsept, produksjon og webutvikling av Maskinen.

Kontakt

Ønsker du mer informasjon eller en presentasjon av prosjektet, ring Ketil Winther Løkke i Maskinen på 975 75 708 eller skriv til ketil@maskinen.no

Oslo kommune logo