Dhivya Gopalakrishnan

Fargerike, smakfulle Oslo

Dhivya kan ikke tenke seg en koseligere storby, akkurat passe stor og full av energi. Hun nyter byen som foodie til fots.

Regi: Preben Winther Hansen

Filmfoto: Magnus Furset

Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Tekst: Jon Frogner

Eventyrlystne nordmenn tilbakevendt fra reise i India forteller ofte om et stort og fargerikt land, fullt av masse god mat. Selvfølgelig, kunne en muligens ha lagt til. Det er snakk om verdens mest folkerike land. Når det kommer til areal er det verdens syvende største, med sine knappe 3,3 millioner kvadratkilometer. Det blir noen milliarder indiske måltider daglig. Inkludert måltidene til eventyrlystne nordmenn.

Eventyret til Dhivya Gopalakrishnan utspiller seg i Oslo. Hun jobber som prosjektleder i et ledende, nordisk IT-konsern. Med erfaring fra livet i storbyer fra både hjemlandet og utlandet, har hun trukket den enkle konklusjonen at hun trives best i en mindre by. Nærmere bestemt den norske hovedstaden. Et liv på landsbygda passer henne ikke. I de store metropolene blir avstandene for store og menneskene for mange. Oslo, derimot. Alt er tilgjengelig, rett utenfor dørstokken. Det er bare ta beina fatt, inntrykkene står i kø.

Dhivya Gopalakrishnan

Forvandlingen

Dhivya er vokst opp i en familie med utøvende kunstnere, og har vært kulturinteressert hele livet. Som foodie er hun spesielt opptatt av gode matopplevelser. Hun oppdaget Oslo som student for mange år siden. Førsteinntrykket av byen var ikke spesielt overbevisende. Den fremsto som grå og kjedelig. Dette kan tilskrives en følelse av å være en ensom ung kvinne i et fremmed land.

Heldigvis fikk Dhivya venner, som sådde noen Oslo-frø i hjertet hennes. Hun lærte om å gå tur i marka, og å kose seg på café. Blant annet.

Det kan ta litt tid å oppdage hvor mye Oslo har å by på, men det er verdt det.

Dhivya Gopalakrishnan

Smulteringfyrverkeri
Fargerikt i Professor Dahls gate

Et langvarig forhold

Etter at Dhivya kom hjem til India og ble gift, ønsket hun å dele opplevelsen av sitt kjære Oslo med mannen sin. Da det dukket opp jobbmuligheter i byen, bestemte ekteparet seg for å søke. Dhivya vekslet mellom å selge inn byen og å være påpasselig med å skru forventningene lavest mulig. Tenk om han ikke ville trives? Selv om hun visste at det kom han til å gjøre.

Skogstur med Dhivya

Å gå rundt i Oslos gater om vinteren er noe av det vakreste Dhivya vet. Vintermørket ute, lyset i hjemmene til folk. Hun får assosiasjoner til lysfestivaler hun kjenner fra hjemlandet, og syns folk er eksperter på å gjøre det hyggelig i hjemmene sine. Det er som å gå rundt i en film, hver dag.

Oslo er en liten by, men har alt det en storby kan tilby og mer til.

Dhviya

Om sommeren er det masse energi og inspirasjon å hente, bare ved å gå rundt i gatene og tusle gjennom forskjellige bydeler; Frogner, Bjølsen, Grünerløkka, sentrum. Hun elsker å utforske forskjellige stemninger, og ikke minst nye smaker og det rike kulturlivet; med opera, teater, kino, konserter, utstillinger.

En langsom start på dagen, på favorittcafeen i nabolaget. Ta seg tid til å undre seg over hvordan det er mulig å få osten på sandwichen til å smelte så perfekt. Det er et lite mysterium.

Autentisk curry i Oslo
Autentisk vaffel og kaffe i Oslo

Nesten på andre siden av jorda

Gleden over å ha hverdagen sammen i Oslo, er definitivt større enn hjemlengselen som alltid vil melde seg fra tid til annen. Til slike anledninger har hun funnet en restaurant med ekte sør indisk mat, og et sted der man nyter måltidet nærmere gulvet. Eller hun går ned til sjøen, og kjenner på en sterk forbindelse med hjemlandet, halvveis på andre siden av jorda.

Men i all hovedsak, det å kunne oppleve Oslo til fulle, med en god jobb og sammen med mannen, er enda mer enn det hun selv hadde kunnet forvente. Oslo er deres by.

Middagsdate med mannen
Grillet ostesmørbrød
Falafel i farta.

Sånn ville Dhivya bruke 1000 kroner på en dag i Oslo:

Grillet vegetarsandwich og kaffe til frokost på Frogner, kaffepause på Majorstuen, donutsjappe på Storo, kaffe og vafler på Sagene, falafel fra matvogn på Youngstorget, tre retters currymiddag og fersk kokos med ektemann på fortausrestaurant i Kvadraturen.

1000 kroner og én dag i Oslo.
Hva ville du ha gjort?

Plass til å være seg selv

Håkon
Didrik
Siri
Dhivya
Ifiok