Håkon Brunborg

Plass til å være seg selv

Noe av det beste Håkon vet om i Oslo er å være helt for seg selv. Samtidig er han glad i å spille konserter.

Regi: Preben Winther Hansen

Filmfoto: Magnus Furset

Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Tekst: Jon Frogner

Mye av dagen til Håkon Brunborg handler om musikk. Det er ikke så merkelig. Han er musiker; fiolinist, gitarist, vokalist, synthist. Har et eget indie-band, og spiller med en bråte andre artister, live og i studio. Han lever det livet han ønsker, med mye reising og møter mange nye folk.

Men mellom all jobbingen er det helt nødvendig for en kreativ sjel å koble av og finne roen.

Illustrasjonsbilde

Smeltedigel møter skismøring

Håkon begynte å få venner i Oslo som 15-16-åring. Å være i Oslo var sykt befriende, husker han. På den tiden spilte han bass i et punkband, og syns alt alternativt var spennende. På klesfronten liker han fortsatt å utforske nye stiler og klær, som han godt kan finne på en bruktbutikk, hvor han også kjøper en bok. Boka kan han lese senere i en park. Han stikker innom en platesjappe, drar hjem for å lytte til vinyl. I studio tester Håkon ut nye ideer, og gjør innspillinger til egen og andres musikk. Tar ting som de kommer.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Han mener Oslo er en perfekt blanding av storby og mye plass, med et rikt kulturliv på den ene siden, og med mye plass til å vende blikket innover, i parkene og skogen, på den andre. Nærheten til naturen gjør sitt til at han føler seg hjemme i denne byen. Turer til fots eller på ski.

Jeg er en introvert, og liker steder med mye plass. I Oslo er det lett for meg å velge hva slags “space” jeg skal være i.

Håkon Brunborg

Frokost på café i nabolaget

Frokost på cafe i nabolaget. Foccaciaen ikke til stede da bildet ble tatt.

Alt er så tilgjengelig

Nå er hjemmet til Håkon på Rodeløkka, i et stort hus med en liten hageflekk. Bare et kvarter unna Marka med T-banen. Eller under et kvarters gange unna smale konserter, rare filmer på kino, teaterstykker, og akkurat det han vil spise. Det behøver ikke være fancy. En smoothie på vei et sted. Sushi på et utsiktspunkt med byen i bakgrunnen. Øl med venner på nabolagspuben.

Han kan våkne i et telt ved et glitrende vann i skogen om morgenen, og stå foran flere hundre mennesker i rampelyset på ei scene samme kveld. Håkon spiller mye, men er ellers ofte alene. Og det passer ham utmerket.

De fleste andre storbyer kan bli så store at det blir “No escape”.

Håkon

Illustrasjonsbilde
Håkon Brunborg
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde

Sånn ville Håkon bruke 1000 kroner på en dag i Oslo:

Telting og kanotur på Nøklevann, dagskort kollektivtransport, frokost på nabolagscafé Rodeløkka med foccacia, kanelbolle og kaffe, innkjøp av en LP-plate fra platesjappe i Sentrum, take-away sushi og drikke til middag med venner på Ola Narr.

1000 kroner og én dag i Oslo.
Hva ville du ha gjort?

Plass til å være seg selv

Håkon
Didrik
Siri
Dhivya
Ifiok